top of page

Tarieven Gastouderbureau Pippelien 2023
 

 

De kosten voor de vraagouder bestaan uit opvangkosten en bureaukosten. 

 

Bureaukosten

De bureaukosten bedragen EUR 44 per maand per gezin per gastouder.

Deze bureaukosten gelden zowel bij de gastouder die in haar eigen huis opvangt als voor de gastouder aan huis. Bureaukosten mogen worden meegenomen in de kinderopvangtoeslag.

Het maximum wat vergoed wordt door de Belastingdienst is in 2023 €6,80

De vergoeding is wel inkomensafhankelijk.

 

Opvangkosten

De opvangkosten worden bepaald door het aantal opvanguren te vermenigvuldigen met het uurtarief van de betreffende gastouder. Het uurtarief van de gastouder is opgenomen in de overeenkomst van opdracht tussen vraag- en gastouder. Het uurtarief van de gastouder wordt door de gastouder zelf bepaald.

 

Onkostenvergoeding

De kosten voor babyvoeding en luiers zijn niet in de opvangkosten of in de bureaukosten inbegrepen en komen voor rekening van de vraagouder.

Deze kosten zijn dus niet in het uurtarief van de gastouder inbegrepen. 

 

Voeding en verzorgingsproducten (luiers, babydoekjes, enz.) kunnen door de vraagouder worden meegegeven aan de gastouder.

Of er kan onderling tussen de vraagouder en de gastouder een vergoeding voor voeding en verzorging worden afgesproken en afgerekend.

Wanneer het opvangkind ouder is verzorgt de gastouder meestal wel de maaltijden en het tussendoortje, maar dit is altijd in onderling overleg geregeld.

Voor verdere informatie zie ook *onze 
algemene voorwaarden te downloaden via de website, te vinden onder "documenten" in het menu.

 

*Gastouders hebben vaak ook hun eigen huisregels en voorwaarden, deze komen altijd bovenop de voorwaarden van het Gastouderbureau, mits redelijk gesteld. Vaak zit de afwijking in het tijdig aan de gastouder doorgeven van vrije dagen door de ouders en het wel of niet doorbetalen bij ziekte van het opvangkind. Flexibiliteit hierin is per gastouder door hen zelf te bepalen, omdat zij zzp'ers zijn en zelf hun beleid hierin vast mogen en kunnen stellen.

Opvangkosten, Lage bureaukosten
Gastouder Helmond Eindhoven Noord Brabant
bottom of page