Gastouder Kinderopvang uurtarief lage bureaukosten

2-5-2020  Corona Protocol Pippelien

ivm reguliere heropening Gastouderopvang per 11 mei 

Vanaf 11 mei gaan de deuren van de gastouderopvanglocaties weer open voor reguliere opvang van alle kindjes. In onderstaand PDF bestand staat beschreven hoe de opvang eruit zal gaan zien, welke maatregelen er zijn genomen bij en door gastouders en wat er verwacht wordt van alle ouders. Het Corona Protocol wordt vandaag naar alle aangesloten vraag-en gastouders van Pippelien verstuurd.

Fijn weekend ! 

Corona tijd en Noodopvang

Vanaf 16 maart 2020 tot en met, zoals we nu weten 11 mei 2020, hebben we in een wereld geleefd die onbekend, onzeker en vol met aanpassingen was. Wat zijn wij trots op alle kanjers in de zorg, in alle andere cruciale beroepen, maar natuurlijk speciaal enorm TROTS op alle gastouders die in hun noodopvang de kindjes opvingen van ouders met cruciale beroepen. Echt een hele dikke pluim voor jullie !! Wat zijn jullie flexibel met het hart op de juiste plek!

 

Wij van onze kant hebben jullie en alle ouders geprobeerd met alle vragen bij te staan, op welk moment dan ook. En dat blijven we doen natuurlijk!

Naar ons idee hebben we dat samen maar mooi gedaan!

 

Wat was het fijn om van de overheid te horen dat onze inkomens zouden worden gewaarborgd, zodat we met zijn allen konden zorgen dat alle kinderen een plekje in de kinderopvang bleven behouden. Soms moesten ze even ergens anders heen binnen de noodopvang, maar vaak konden kindjes terecht op de voor hen vertrouwde plek.

 

Dankjewel lieve gastouders daarvoor en dank aan alle ouders die hun begrip toonden en flexibel waren! Het is nog zeker niet voorbij wat betreft het corona virus en de protocollen, maar we zijn wel een stapje vooruit binnen de Kinderopvang en dat voelt al fijn!

De Corona-voorschriften blijven bij alle gastouders natuurlijk van kracht wat betreft hygiëne, niet komen bij ziekte, verkoudheid/koorts, maar we hebben er vertrouwen in dat iedereen hier goed mee weet om te gaan. 

We gaan samen zo door <3 !

Liefs Steffie 

 

bureaukosten goedkoopste gastouderbureau

Donderdag 16-4-2020

Vandaag kwam de Kamerbrief uit vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin uitleg wordt gegeven over de compensatie van de eigen bijdrage aan alle vraagouders en hoe de vormgeving hiervan is.

 

 

Ouders krijgen tot 6,27 euro vergoedt via de SVB. Verwachting is dat deze compensatie in juni en juli van dit jaar 2020, zal worden ontvangen door de vraagouders via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Je vindt de brief in het PDF bestand.

Dinsdag 21-4-2020

Positief nieuws voor onze sector! Gastouderopvanglocaties gaan weer volledig open zoals voorheen per 11 mei. En wat mooi dat Premier Rutte in zijn Persconferentie gastouderopvang apart vernoemde.

Natuurlijk blijven de regels qua contact, hygiëne en- niet komen bij ziek zijn, koorts en verkoudheid- gelden, maar wat een mooie stap vooruit in deze onzekere tijd. 

TROTS op iedereen!
#samensterk